Aile Dizimi

Oldukça modern bir terapi yöntemi olan aile dizimi 1990’lardan itibaren yaygın hale gelmiştir. Bert Hellinger, yaptığı çalışmalar sonucu bu yöntemi keşfederek, geçmiş kuşakların bireyler üzerindeki psikolojik etkisini ortaya çıkarmıştır. 

Ailenin tüm kuşakları, birbirlerine DNA dışındaki bağlarla bağlıdır. Bu görünmez bağ, geçmişte yaşanan olumsuz tecrübelerin, yarım kalan sorumlulukların ve işlenen suçların torunların yaşamlarına olumsuz olarak etki etmesiyle sonuçlanıyor. Sistem dizimi ya da yaşam dizimi olarak adlandırılan Famillien Aufstellung, kolektif bilinç kuramına dayanmaktadır. 

Savaş, göç, tecavüz, ihanet, kız kaçırma, cinayet, hak yeme, kürtaj, ölü doğum ve benzer birçok edim, sonraki kuşakları etkiliyor. Birey geçmişindeki bu olasılıkları kabullenip affetmediği sürece, birçok problem yaşıyor. Bu enerjileri eleştiren yeni kuşak, kendi yaşamında benzer deneyimler yaşayarak bir nevi karma etkisini de yaşamış oluyor. 

Bireysel terapi ya da grup terapisi şeklinde aile dizimi ile geçmiş kuşakların hatalarını affetmek, doğru bir yönlendirmeyle enerjiyi temizlemek mümkün oluyor. Yani alma verme dengesinin bozulduğu durumlarda sistem bu dengeyi sağlamak için sonraki kuşaklar üzerinden işlemeye devam ediyor. 

Sistemik Aile Dizimi İle Barışı Bulmak

Sistemik aile dizimi terapisi, kişinin geçmişinde varolan problemlerin onarılarak geçmişiyle barışmasını sağlar. Özgüven sorunları, soğukluk, mesafe, kincilik, zayıflıklar, öfke gibi birçok duygusal gel gitin olumsuz etkilediği yaşamlar aile dizimiyle daha dengeli hale gelmektedir. 

Soya çekimin sadece genetik unsurlarla ilgili olmadığını savunan Hellinger, Afrika’daki Zulu kabilesinden etkilenerek bu sistemi oluşturdu. Geleneksel olarak Zulular, atalarının ruhlarını çağırarak, mevcut durumdaki sorunların çözülmesi için yardım alıyorlar. Bu ritüelden etkilenen Hellinger, ruhsal gelişim sürecinin kuşaklar boyunca aktarıldığını keşfetti. 

Birbirlerini karşılıklı olarak seçen bireylerin birbirlerine öğretecekleri çok şey olduğunu ifade eden Hellinger, aile köklerine yapılacak spiritüel bir yolculuk olan aile dizimiyle mevcut problemlerin çözülmesi için atalardan yardım istemiştir. Başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan bu uygulama sayesinde yaşanan kilitlenmeler de ortadan kalkıyor. 

Yani ailenin kaderini sonraki kuşakların devralmaması için geçmişle barışmak, eleştirilen ataları suçlamak yerine anlayarak kabullenmek gerektiği savunulmaktadır. 

Ruhsal Özgürlük

Ortalama 1 yıllık bir süreçte ruhunun özgürleştiğini deneyimleyen danışanlar, öfke, soğukluk, başarısızlık, kriz ve kilitlenme gibi sorunlar karşısında gerçek kişiliklerinin etkilenmemesini denebiliyor. Kişi asıl benliğini bu kadersel etkiden kurtarmaya başlıyor. 

Ortalama 8-10 seans uygulanan bu terapi yöntemi, aslında geçmişten bugüne kadar yaşananları br film şeridi gibi izlemenizi sağlıyor. Böylece kendi benliğinize yük olan durumlardan bilincinizin arınmasını sağlıyor. Aile dizimi ile başarılı sonuçlar almanızı sağlayan terapistiniz, bu süreci size anlatarak telkinlerde bulunuyor. Tüm aile bireylerinin yaşananlar karşısında ne hissettiğini deneyimlemenizi sağlayan terapistiniz, içinizdeki öfkenin anlayışa dönmesine yardımcı oluyor. 

Bireysel olarak yapılabildiği gibi grup terapisi şeklinde de uygulanan sistematik aile dizimi seansları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, online olarak seans alabilirsiniz.


Similar Posts